mandag 4. mars 2013

Langweekend i Stockholm

Rett etter jobb på torsdag reiste jeg til Stockholm med Sunniva. Vi bodde på Kungsholmen, som er to stopp med metroen fra T-Centralen i sentrum. Vi kjøpte Stockholmskortet, som inkluderte inngang på noen-og-80 museer og kollektivtrafikk i 48 timer, og vi fikk valuta for pengene med dette kortet. Fredagen startet vi på Vasamuseet, hvor Vasaskipet er utstilt. Vi fikk med oss en guidet tur der, og så en film om restaureringen av skipet. Etterpå tok vi en tur innom Nordiska museet som ligger like ved. Siden norsk og svensk kultur er forholdsvis likt, var ikke dette museet så spennende for oss. Etter en lunsj var vi på "shopping", men ingen av oss kjøpte noen ting. Vi spiste tapas på en restaurant på Sødermalm (oppvarming til Barcelonaturen), og avsluttet kvelden med kino hvor vi så Anna Karenina. Det var en flott og teknisk fascinerende film.


Lørdag morgen tok vi turen til Fotografiska, som er et fotomuseum. Der var det en utstilling av David LaChapelle, og jeg ble så fascinert av bildene at jeg kjøpte en stor coffe table bok om utstillingen hans, Burning Beaty. Da vi skulle gå fra museet var det så lang kø for å komme inn at køen gikk ut døren. Dette hadde kanskje en sammenheng med at det var nest siste dag med denne utstillingen. Da vi kom ut fra Fotografiska, ble vi møtt av snø. Vi gikk til Gamla stan, hvor vi tuslet rundt og hadde lunsj på Café Kaffekoppen. Denne kafeen ligger på Stortorget, hvor Nobelmuseet også ligger, og vi hadde en runde innom der. Vi var også på to museer på slottet, Skattkammaren og Livrustkammaren, hvor de hadde henholdsvis kroner og sverd og klær og rustninger. Fire museer på en dag er nok, så det ble på tide med shopping. Jeg kjøpte en kjole og en bluse. Da vi skulle ha middag lørdag kveld, var vi tydeligvis ikke i et område med så mange restauranter, så vi endte opp på Friday`s. Også denne kvelden ble det kino, denne gangen Silver Linings Playbook, som Jennifer Lawrence fikk Oscar for. Dette var også en kjekk film. 

På slottet, ved inngangen til Skattkammaren



Vi hadde fått for oss at butikkene åpnet klokken 11 på søndager, men det var ikke før 12, så vi ruslet litt rundt mens vi ventet. For min del ble det ikke noe shopping denne dagen heller, men Sunniva fikk med seg flere poser. Vi hadde nok en lunsj i Gamla stan, og ruslet mye rundt, før vi reiste hjem igjen. 



"Obligatorisk" bilde foran slottet



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar